Képzést indít tanároknak az iskolai erőszak megelőzéséért a Kék Vonal | Sokszínűség Oktatás Munkacsoport

Képzést indít tanároknak az iskolai erőszak megelőzéséért a Kék Vonal

Az akkreditált pedagógus továbbképzésen arra készítenek fel, hogy hogyan érdemes kortárs segítő programot kialakítani és működtetni az iskolai erőszak megelőzéséért.

A 30 órás képzés dátuma: 2018. augusztus 23-24-25 (09.00-18.00)

A továbbképzés célja: 

  • A résztvevők megismertetése a kortárs segítés módszerének elméleti és gyakorlati alapjaival, a kortárs segítő program alkalmazási lehetőségeivel az iskolai erőszak megelőzésében és kezelésében,a kortárs segítő program indításának feltételeivel. A szakemberek a módszertan alkalmazásával váljanak képessé kortárs segítő diákok toborzására, kiválasztására, képzésére és támogatására, kortárs segítő program koordinálására.
  • Ismerjék meg az ENSZ Gyermekjogi Egyezmény által meghatározott gyermeki jogokat, a hatályos gyermekvédelmi törvényt, a magyar gyermekvédelmi rendszer felépítését, a jelzőrendszer működését, az iskola és a pedagógusok helyét és szerepét a gyermekvédelmi jelzőrendszerben.
  • Szerezzenek ismereteket az agresszió, bántalmazás, internetes bántalmazás, és iskolai bántalmazás elméleti hátteréről, az iskolai kiközösítés dinamikájáról, a megelőzésben és az intervencióban alkalmazható jó gyakorlatokról. Ismerjék meg a nondirektív, segítő kommunikáció eszközeit és szerezzenek jártasságot ezeknek az eszközöknek az alkalmazásában. 

Akiket várnak: bármely általános és/vagy középiskolai tanárt, pszichológust, szociálpedagógust, fejlesztő pedagógust, gyógypedagógust; vagy pszichológust. 
Javasolják, hogy a kortárs segítő program megvalósíthatósága érdekében egy intézményből 2 szakember jelentkezzen. 

További részletek a képzés Facebook oldalán és ezen a weboldalon.