roma

Sok még a feladat - Gyorsjelentés készült az emberi jogi nevelés helyzetéről

"A jó pedagógia nem kirekesztő, hanem gyermekcentrikus" (TASZ)

"Miért és hogyan hoznak létre mesterségesen homogén közösségeket az oktatásban, és milyen előnyei származnának az egyénnek és a közösségnek abból, ha a kisebbségi vagy sajátos nevelési igényű gyerekek többségi társaikkal együtt tanulnának?

Adománygyűjtés az Uccu önkéntesképzésére

Az Uccu Roma Informális Oktatási Alapítvány azon dolgozik, hogy romák és nem romák jobban megismerhessék egymást, és megdöntsék az előítéleteket. Most hozzájárulhatunk adományokkal is ahhoz, hogy  25 roma fiatalt tudjanak kiképezni nyolcadik kerületi séták vezetésére, ahol a résztvevők a fiatalok személyes történetein keresztül ismerkedhetnek a roma kultúrával, az emberekkel, a környék rejtett szépségeivel.

Milyen volt gyereknek lenni 2017-ben?

A Hintalovon kiadta gyerekjogi jelentését a 2017-es év alapján - ebben rendszerezetten összegyűjtöttek minden eseményt, hírt, változást, ami gyermekjogi szempontból meghatározó volt. Többek között kiderül belőle, hogy sok tennivaló van még az iskolai integráció megvalósulásáért. 

"Uccu neki, ismerjük meg egymást!"

Az Uccu Roma Informális Alapítvány küldetése, hogy lehetőségeket teremtsen a roma és nem roma fiatalok közti párbeszédre. Céljuk, hogy csökkentsék a társadalomban a romákkal kapcsolatos tévhiteket és előítéleteket, hogy egy befogadóbb és nyitottabb világban élhessünk.

Feliratkozás RSS - roma csatornájára