Háttér Társaság | Sokszínűség Oktatás Munkacsoport

Háttér Társaság

Magyarország legnagyobb és legrégibb jelenleg is működő leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszexuális (LMBTQI) civil szervezete.

Célja a szakmai és politikai közvélemény, valamint a tágabb társadalom figyelmének felhívása az LMBTQI emberek problémáira; az őket segítő szolgáltatások működtetése; az LMBTQI emberek társadalmi helyzetének, szükségleteinek megismerése; ezen szempontok érvényesítése a közszolgáltatásokban; az LMBTQI emberek jogainak védelme, hátrányos megkülönböztetésük elleni fellépés; jólétük, egészségtudatosságuk növelése; az LMBTQI közösségek önszerveződésének támogatása.

Jogsegélyszolgálatához rendszeresen fordulnak diákok és pedagógusok; lelkisegély- és személyes segítő szolgálata gyakran ad támogatást iskolai zaklatással vagy előítéletességgel kapcsolatos problémákkal kapcsolatban; 2017-es iskolai környezet kutatása minden korábbinál részletesebb képet ad az LMBTQI diákok iskolai tapasztalatairól. 2019-ben iskolapszichológusok számára tart képzést az iskolai előítéletes zaklatásról.

http://hatter.hu/

Iskolai Sokszínűség Hete