Megvannak a 2. Iskolai Sokszínűség Hete új dátumai: október 12-16. | Sokszínűség Oktatás Munkacsoport

Megvannak a 2. Iskolai Sokszínűség Hete új dátumai: október 12-16.

Az eredetileg márciusra tervezett 2. Iskolai Sokszínűség Hetét őszre halasztottuk a koronavírus-járvány és az iskolabezárások miatt. 

A programot az október 12. és 16. közötti hétre hirdetjük meg, ezért nyitottuk meg újra a jelentkezőfelületet.

A csatlakozó pedagógusok, iskolai szociális segítők, és más, gyerekekkel foglalkozó szakemberek ötleteket és eszközöket kapnak ahhoz, hogy ezen a héten olyan, rugalmasan szervezhető programokat valósítsanak meg, amelyek során az előítéletek és az iskolai zaklatás ellen állnak ki. A csatlakozók – a készlet erejéig – ingyenes csomagot kapnak, melyben a program lebonyolítását segítő eszközök és kellékek találhatók. A 2020-as csomag megalkotásánál az első Sokszínűség Hete visszajelzéseit is figyelembe vettük. 

A programról és a segédanyagokról bővebben itt lehet olvasni.

Természetesen mi is látjuk, hogy továbbra is sok a kérdőjel azzal kapcsolatban, hogy a vírus második hulláma hogyan érinti a tanévkezdést, illetve októberre nem lesz-e szükség újra arra, hogy online oktatásra álljanak át az iskolák. Úgy döntöttünk, hogy az Iskolai Sokszínűség Hetére készített segédanyagainkat mindenképpen elküldjük az értük jelentkező szakembereknek, intézményeknek, mert ha (a legrosszabb forgatókönyvvel számolva) az adott, október 12-ei héten nem is tudják személyesen megtartani a tervezett órákat, programokat, később hasznát vehetik anyagainknak, esetleg programjavaslatainkból szemezgetve online programmá is alakíthatják azt. (Addig is kézikönyveink és más eszközeink honlapunkon is letölthetőek illetve megtekinthetők elektronikus verzióban.)

A Sokszínűség Hetére összeállított segédanyag-csomagokat (tanári kézikönyvvel, diák-kisokossal, matricával, szórólappal, plakáttal) október elején küldjük ki a jelentkezők által az űrlapon megadott címre. Annak, aki már jelentkezett év elején, nem kell még egyszer kitöltenie az adatlapot, jelentkezését adottnak vesszük. Ha valaki jelezte csatlakozási szándékát, de mégsem tud részt venni a programban, kérjük, írjon az info@sokszinusegoktatas.hu címre.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a csomagokat idén is korlátozott számban tudjuk csak előállítani és postázni, viszont minden elemét közzétesszük honlapunkon, így reméljük, hogy akiknek esetleg nem jut már csomag, azok is minél többen használatba veszik segédanyagainkat, és megrendezik a programot.