szervezetek

Szülők az Európai Gyermekkorért

Az Európai Szülők Egyesülete (European Parents’ Association, EPA) a nemzeti szülői szervezeteket tömörítő szervezet, amely összesen 150 millió szülőt képvisel. Tevékenységüket mindazok figyelmébe ajánljuk, akik európai gyermekkort szeretnének Magyarországon gyermekeiknek, legyen szó oktatásról, egészségügyről, szociális ellátásról, környezetről, élelmiszerekről vagy bármi másról.

Az Amnesty International emberi jogi képzése

Az Amnesty International Magyarország amellett, hogy bekapcsolódik a nemzetközi kampányokba és a hazai ügyekkel foglalkozik, emberi jogi oktatást is végez általános és középiskolások körében.

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány 25 éve vallott missziója szerint a gyerekeket meg kell hallgatni, és a felnőtteket segíteni kell abban, hogy erre képesek legyenek. Ezzel a céllal hozták létre a szervezetet 1993-ban gyermekvédelemben dolgozó szakemberek.

Önállóan lakni, közösségben élni - mozgássérültként

Az Önállóan lakni - közösségben élni érdekvédelmi csoport azért (is) különleges, mert úgy küzd azért, hogy javuljanak a mozgáskorlátozott emberek önálló életvitelének feltételei, hogy közben szélesebb rétegeket szeretne megszólítani, és változatos módokon igyekszik bemutatni az érintett embereket és ügyeiket. 

"Uccu neki, ismerjük meg egymást!"

Az Uccu Roma Informális Alapítvány küldetése, hogy lehetőségeket teremtsen a roma és nem roma fiatalok közti párbeszédre. Céljuk, hogy csökkentsék a társadalomban a romákkal kapcsolatos tévhiteket és előítéleteket, hogy egy befogadóbb és nyitottabb világban élhessünk.

EJHA, az emberi jogi nevelők hálózata

Az EJHA tagjai az emberi jogok érvényesüléséért tenni akaró, az oktatás/nevelés területén aktív magánszemélyek. A hálózat 2016 decemberében egy facebook csoport létrehozásával indult, s azért jött létre, hogy segítse az együttműködést és az információáramlást a magyarországi emberi jogi, demokratikus állampolgári, illetve globális neveléssel foglalkozó szakemberek és szervezetek között, továbbá platformot teremtsen tagjai számára, elősegítve ezzel az ezen a területen kifejtett tevékenységüket.

Oldalak

Feliratkozás RSS - szervezetek csatornájára